Diamonds rekensysteem driebanden

Aanbevolen LEES DIT: het driebanden diamond systeem

Foto650-VGP6W7JU
Zie ook: Lezen en leren en onze selectie PDF en Ebooks

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwittergoogle_pluspinterest

5 reacties op “Diamonds rekensysteem driebanden

 1. Een vraag: Wanneer de speelbal het volgende patroon aflegt: band – bal 1 – band – band – bal 2, is dit dan volgens de regels van het driebanden spel een geldige driebanden carambole of niet?

  Ik zeg van wel; de speelbal heeft immers drie banden geraakt.

  Mijn tegenstander zegt van niet; voor bal 1 wordt namelijk maar 1 band geraakt, en na bal 1 worden er maar twee banden geraakt, om vervolgens op bal 2 te caramboleren.

  Er is dus noch voor bal 1, noch na bal 1 sprake van een driebander.

  Graag uw antwoord

  1. Beste Driebander,

   Dit patroon komt heel vaak voor in het driebanden. Eenmaal een beetje zicht op het patroon en het is zelfs een van de makkelijkere manieren op een driebandenstoot te maken.

   Geen twijfel mogelijk; een geldige driebanden carambole. Voor een geldige carambole bij driebanden moet de speelbal 3 banden hebben geraakt vóórdat de laatste bal wordt geraakt. Of de speelbal deze raakt voor de eerste bal (losse band) of na de tweede bal maakt niets uit.

   Veel biljart en vooral 3-banden plezier toegewenst.

   Met vriendelijke sportgroeten,
   Terry

 2. Beste Terry, Speelbal (1) reeds een band geraakt en bal (2) nadien; exact en volledig hoek, (1) vervolgens carambolage met bal (3),…. M.i. ook driebanden gehad, dus geldige carambolage,… Klopt dit, m.a.w. als speedbal exact en volledig hoek gehad als tweeband geteld dient te worden,…?? Vernemend met vriendelijke sportgroeten, Joseph G. van Oevelen,

  1. Beste Joseph,

   Als een bal in de hoek valt heeft deze daar 2 banden, dat kan niemand ontkennen, dus na een band de hoek en dan de derde bal is een geldige (driebanden) carambole.

   Met vriendelijke groet,
   Terry van Erp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *